Van Gaal klimt naar plek drie, Koeman verliest van Everton

4 april 2015, 18:06

Manchester United blijft volop in de race voor de tweede plaats in de Engelse Premier League. De ploeg van manager Louis van Gaal zegevierde zaterdag op het eigen Old Trafford met 3-1 over laagvlieger Aston Villa. Het Southampton van manager Ronald Koeman leed in de strijd om Europees voetbal puntenverlies, bij Everton werd met 1-0 verloren.

Manchester United komt door de winst op Aston Villa op 62 punten. Het neemt de derde plaats over van Manchester City, dat 61 punten heeft maar maandagavond nog wel bij Crystal Palace op visite gaat. Arsenal bezet met 63 punten de tweede plek. De Londenaren waren eerder op de dag met 4-1 te sterk voor Liverpool. Chelsea, dat later op de avond nog bezoek krijgt van Stoke City, gaat met 67 punten aan kop in de Engelse competitie.

De overwinning van Manchester United op Aston Villa was verdiend. De manschappen van Van Gaal hadden voor eigen publiek meteen het betere van het spel, al viel de 1-0 pas op slag van rust. Daley Blind stond met een voorzet vanaf de linkerflank aan de basis van de treffer, Ander Herrera was de afmaker.

Na de pauze bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar naarmate de tweede helft vorderde, deed het steeds minder met het initiatief. Toch werd het in de 79ste minuut 2-0. Op fraaie wijze, bovendien: Wayne Rooney ramde de bal uit de draai in de kruising. Een minuut later kwam Aston Villa uit een hoekschop via Christian Benteke terug in de wedstrijd, maar meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in voor de bezoekers. In blessuretijd werd het via Herrera zelfs nog 3-1. Van Gaal liet Blind de negentig minuten vol maken, maar moest het nog stellen zonder de geblesseerde Robin van Persie (enkel). Bij Aston Villa bleef de net van een kuitblessure herstelde Ron Vlaar op de bank, Leandro Bacuna viel wel in.

Southampton trad in Liverpool op visite bij middenmoter Everton aan met Eljero Elia in de basis, maar de Nederlandse aanvaller kon een nederlaag van zijn elftal niet voorkomen. De equipe van manager Ronald Koeman kwam een tegengoal van Phil Jagielka in de zestiende minuut niet meer te boven. De verdediger van Everton scoorde uit een hoekschop. De 1-0 ruststand was terecht, in het tweede bedrijf nam de druk van Southampton toe. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. The Saints blijven zodoende zesde in de Premier League met 53 punten, één minder dan nummer vijf Liverpool. Tottenham Hotspur kan zondag de vijfde positie grijpen, de Londenaren spelen dan uit tegen laagvlieger Burnley FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen