Atlético Madrid voor rust klaar met hekkensluiter Córdoba

4 april 2015, 21:19

In La Liga heeft Atlético Madrid de derde plaats overgenomen van Valencia. De ploeg van coach Diego Simeone zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Córdoba CF met 0-2. De eindstand was al bij rust bereikt

Scoren uit hoekschoppen en vrije trappen is een specialiteit van Atlético Madrid, maar de regerend kampioen van Spanje kan ook doelpunten maken uit inworpen. Saúl kopte in de 39ste minuut na een verre inworp, die vervolgens werd doorgekopt, de 0-2 binnen. Antoine Griezmann had al in de vijfde minuut voor de 0-1 getekend. De Franse spits schoof de bal, die hij had veroverd doordat Córdoba slordig was in de opbouw, vanaf de rand van het penaltygebied in het doel.

Atlético komt door de winst op 62 punten, Valencia heeft er zestig maar krijgt zondag nog visite van Villarreal. Sevilla FC bezet met 58 punten de vijfde positie in de Spaanse competitie. De Andalusiërs zegevierden eerder op de dag thuis met 2-0 over Athletic de Bilbao. Aleix Vidal en Carlos Bacca maakten in de eerste 21 minuten het verschil namens Sevilla.