Chelsea overleeft fenomenale goal van Adam tegen Stoke

4 april 2015, 20:43   Bijgewerkt: 4 april 2015, 21:46

Ondanks een werkelijk fenomenaal doelpunt van Charlie Adam heeft Chelsea drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Stoke City. Op het eigen Stamford Bridge werd zaterdag met 2-1 gewonnen van de middenmoter.

Zo waren de punten dus voor Chelsea, maar de bloemen konden na afloop gegeven worden aan Charlie Adam. De Schot in dienst van Stoke City oogstte een luid applaus met een doeltreffende knal vanaf eigen helft, op zo'n zestig meter van het vijandelijke doel. Hij verraste Thibaut Courtois, de Belg stond iets te ver voor zijn goal en kreeg in een ultieme poging de bal nog te keren wel zijn hand tegen het leder, maar meer ook niet.

Eden Hazard had Chelsea vijf minuten eerder aan de leiding gebracht. De Belg scoorde uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Cesc Fabregas. Loïc Remy bezorgde Chelsea met een treffer in de 62ste minuut de winst. De Fransman schoof de bal op aangeven van Hazard in een leeg doel, nadat het achterin helemaal verkeerd stond bij Stoke City na een slordige opbouw van de bezoekers.

Koploper Chelsea heeft nu zeven punten voorsprong op nummer twee Arsenal, dat eerder op de dag Liverpool met 4-1 versloeg. Manchester City kan maandag op zes punten van Chelsea komen, daarvoor moet het winnen bij Crystal Palace. Stoke City, waar Erik Pieters in de slotfase mocht invallen, staat keurig op de tiende plaats in de Premier League.