PEC met minimale inzet langs Willem II

4 april 2015, 20:32   Bijgewerkt: 4 april 2015, 21:14

PEC Zwolle heeft drie punten gepakt tegen Willem II. Goed was het niet, maar voor de thuisploeg was het net genoeg. De enige goal werd een kwartier voor tijd gemaakt door Bram van Polen, die uit een corner zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Willem II was in de blessuretijd nog in de buurt van de gelijkmaker, maar doelman Hahn stond goed en zorgde zo voor de volle buit.

Op de ranglijst stonden PEC Zwolle en Willem II voorafgaand aan het duel onder elkaar, maar de bezoekers keken wel tegen een achterstand van vijf punten aan. Bij winst zou het gat naar plaats zeven wat verkleind kunnen worden, terwijl Zwolle juist wat meer afstand kon nemen.

Ook in de tweede helft werd er niet goed gevoetbald. Veel ballen werden ingeleverd en de meeste aanvallen werden in de knop gebroken. Beide keepers hadden weinig te doen en hoefden alleen af en toe een balletje terug te verwerken of een doeltrap te nemen. Naarmate de tweede helft vorderde begon PEC iets beter te spelen. Er ontstonden wat kansjes, maar over het algemeen had Lamprou het niet moeilijk. De ingevallen Necid was dichtbij een goal, maar moest met een corner genoegen nemen.

De verwachting was dat Willem II vol op de aanval zou spelen in de slotfase, maar een offensief bleef uit. Pas in de blessuretijd werd Hahn echt getest, toen Dijks hard uithaalde. Daar bleef het bij, waardoor PEC Zwolle, dat wel Saymak met een blessure zag uitvallen, met vertrouwen kan uitkijken naar het duel met FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen