Lewandowski kopt Bayern München langs Dortmund

4 april 2015, 20:57   Bijgewerkt: 5 april 2015, 11:55

Bayern München heeft het fraaie affiche tegen Borussia Dortmund als winnaar afgesloten. De ploeg van coach Pep Guardiola zegevierde zaterdag met 0-1 op het Signal Iduna Park. Robert Lewandowski zorgde in de 36ste minuut koppend voor de enige treffer van het duel.

Wedstrijden tussen Dortmund en Bayern staan te boek als de grootsten van Duitsland, al valt het dit seizoen op papier wel mee. Bayern gaat inderdaad fier aan kop in de Bundesliga, maar Dortmund bezet dankzij een dramatische eerste seizoenshelft slechts de tiende plaats. Rond de winterstop was de Champions League-runner-up van 2013 zelfs hekkensluiter, maar in de laatste weken werden de resultaten beter.

Bayern klaarde de klus in Dortmund terwijl het niet eens op volle sterkte was. Coach Pep Guardiola kon geen beroep doen op de geblesseerden Arjen Robben, Franck Ribéry en David Alaba. Uitgerekend Robert Lewandowski, internationaal doorgebroken bij Dortmund, maakte het verschil. De Pool bracht in de 36ste minuut Thomas Müller in stelling, maar zijn teamgenoot stuitte op keeper Roman Weidenfeller. In de rebound had Lewandowski met het hoofd zelf wel succes.

De voorsprong was op dat moment verdiend. Dortmund probeerde het spel wel te maken, maar de bezoekers stonden niet toe dat de thuisploeg tot uitgespeelde kansen kwam. In de tweede helft zette de gastheer meer druk naar voren en kreeg het ook wel kansen, maar onder meer Marco Reus had zijn vizier niet scherp genoeg afgesteld staan. In de slotfase maakte Thiago Alcântara na ruim een jaar blessureleed zijn rentree bij Bayern, dat eerder in het duel Bastian Schweinsteiger was kwijtgeraakt met een enkelblessure.

Koploper Bayern slaat door de winst weer een gat van tien punten naar nummer twee VfL Wolfsburg, dat eerder op de dag het VfB Stuttgart van Huub Stevens met 3-1 versloeg.