Tandenloos Heerenveen en zeer compact NAC scoren niet

4 april 2015, 21:43   Bijgewerkt: 4 april 2015, 22:42

NAC Breda heeft weer een puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. De Bredanaars kwamen zaterdagavond uiterst gegroepeerd voor de dag in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen en ontregelden het inspiratieloze aanvalsspel van de Friezen op nauwkeurige wijze. Omdat de bezoekers, die het meeste gevaar wisten te stichten, zelf slordig omsprongen met hun gecreëerde kansen bleef het 0-0.

NAC reisde met hoge verwachtingen naar Friesland af. In de rug gesteund door twee overwinningen op rij op achtereenvolgens Go Ahead Eagles (1-0) en FC Utrecht (3-4) sprak de trainer van de Bredanaars, Robert Maaskant, spierballentaal in aanloop naar het treffen met de ploeg uit Heerenveen. "We komen voor de winst, we hebben ons goed voorbereid op Heerenveen. Ons elftal kan goed inspelen op de zwaktes van de tegenstander", klonk het zelfverzekerd uit de mond van de voormalig kroonprins van het trainersgilde.

De getoonde bravoure van Maaskant kreeg vlak voor het duel een tik vanwege het wegvallen van Erik Falkenburg, die in de warming-up een blessure opliep. De onverwachte absentie van de belangrijke gelegenheidsspits - in de afgelopen vier duels goed voor drie treffers - leek roet in het eten te gooien van de vooraf beraamde tactiek van de bezoekers, maar zijn vervanger Mats Seuntjens bleek een waardige stand-in. De 22-jarige aanvaller bracht veel energie in het duel met zijn ijver en week veelvuldig uit naar de rechterkant, wat met name voor rust voor de nodige verwarring in de Heerenveense defensie zorgde.

Omdat ook NAC na rust geen echt gevaar meer wist te stichten, op een schotje van Divine Naah na, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel. Zo keren de bezoekers terug naar Brabant met een punt op zak, een punt dat aan het einde van de competitie wel eens goud waard zou kunnen zijn.