Heracles boekt belangrijke zege in Dordrecht

4 april 2015, 22:42   Bijgewerkt: 5 april 2015, 01:05

FC Dordrecht speelde tegen Heracles Almelo een prima partij, maar stond na negentig minuten toch weer met lege handen. Vooral in de eerste helft werd er goed gespeeld en kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Na rust nam Heracles het initiatief langzaam weer over en in de slotfase werd het verschil gemaakt. Voor FC Dordrecht betekent het zo goed als zeker degradatie, terwijl Heracles uitloopt op de concurrentie.

Eigenlijk had Heracles de wedstrijd in het eerste kwartier al moeten beslissen tegen hekkensluiter Dordrecht.  De bezoekers kregen kans op kans, maar de bal ging er niet in. Van te voren was duidelijk dat Dordrecht moest winnen om nog enige kans op lijfsbehoud te hebben, maar in de openingsfase was er weinig van te merken. Heracles probeert deelname aan de nacompetitie te voorkomen en liet zien dat het kwam om te winnen.

Heracles was nog niet van de schrik bekomen, of het stond al 2-1. Een mooie aanval van FC Dordrecht werd prima afgewerkt door Van Overeem, waardoor het duel binnen een paar minuten was gekanteld. De bezoekers kwamen er niet meer uit en FC Dordrecht speelde met veel vertrouwen. Er ging natuurlijk veel fout, maar er was genoeg te beleven bij de ploeg die zo goed als zeker gaat degraderen.

Een paar minuten voor tijd kwam de winnende treffer alsnog, via opnieuw Linssen. Daarmee boekte hij een belangrijke zege voor zijn ploeg, die nu twee punten meer heeft dan NAC. Voor FC Dordrecht lijkt het verhaal in de Eredivisie nu echt voorbij. Alleen een groot wonder kan de ploeg nog redden, maar misschien zijn er zelfs meerdere wonderen voor nodig om directe degradatie te voorkomen.