Trefzekere Depay haalt uit met PSV: "Passend antwoord"

Ger
4 april 2015, 23:59   Bijgewerkt: 5 april 2015, 00:01

PSV beleefde zaterdag een uitstekende avond in de jacht op de eerste titel sinds 2008. Op papier vormde het uitduel met FC Twente een zware opdracht, maar de koploper zegevierde met klinkende cijfers. Memphis Depay droeg met twee doelpunten bij aan de ruime overwinning.

De Oranje-international schoot uit zijn slof in het laatste kwartier, waarmee hij de 0-3 marge naar een zege met vijf Eindhovense treffers tilde. PSV had in de eerste helft al via Luuk de Jong, Jeffrey Bruma en aanvoerder Georginio Wijnaldum doel getroffen. "Twee goals scoren, dat is prima. Hier ben ik blij mee", blikt Depay tegenover de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl, terug op zijn optreden. "Maar uiteraard telt vooral de overwinning. We willen geen steken meer laten vallen. Die titel moet zo snel mogelijk binnen zijn."

Het door blessures ernstig verzwakte FC Twente bleek voor PSV het ideale medicijn om de kater van het verlies tegen Feyenoord in de vorige speelronde weg te spoelen. "Met deze overwinning hebben we een passend antwoord gegeven", zegt Depay. "Na een nederlaag proberen journalisten ons soms een complex aan te praten. Natuurlijk sluipt er soms wat twijfel in de ploeg, maar vandaag hebben we onze voeten laten spreken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen