Fenerbahçe dringt aan op staking na bizar schietincident

5 april 2015, 09:14

De voetbalwereld werd zaterdagavond opgeschrikt door een bizar en heftig incident in Turkije. De spelersbus van Fenerbahçe werd, na een riante 1-5 overwinning bij Rizespor, op weg naar de luchthaven van Trabzon op een viaduct in Sürmene onder vuur genomen door één of meer gewapende mannen. De buschauffeur raakte hierbij zwaargewond. De Turkse topclub heeft inmiddels op het voorval gereageerd via de officiële kanalen.

Hoewel er nog veel onduidelijkheid over het incident heerst, wordt er in Turkije gesproken van een gewapende aanval en een bewuste moordaanslag. Er vlogen diverse kogels door de voorruit van de bus, waarna de getroffen chauffeur naar het ziekenhuis vervoerd moest worden met zware verwondingen. Zijn toestand zou inmiddels niet meer kritiek zijn.

Er worden meerdere situaties geschetst, maar het is nog niet volledig duidelijk wat er nou precies is gebeurd. De selectie werd na het incident in gepantserde auto's naar het vliegveld gebracht. Bij terugkomst in Istanbul kregen ze een heldontvangst van supporters, die vuurwerk ontstaken en liederen begonnen te zingen. Dirk Kuyt was niet meegereisd naar Rizespor, hij kampt met een blessure. "Ik ben gechoqueerd en stond te trillen op m'n benen toen ik het hoorde", zei de Katwijker in een eerste reactie tegen de NOS.

Fenerbahçe is flink geschrokken door het voorval en laat dat via de officiële kanalen duidelijk weten. De Turkse topclub wil dat de competitie tijdelijk stilgelegd wordt. De Gele Kanaries krijgen steun van meerdere Süper Lig-clubs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen