Gat met subtop te groot voor Willem II: "Nu achtste worden"

5 april 2015, 09:38

PEC Zwolle smeet zaterdagavond niet met haar krachten, omdat het dinsdagavond in de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker tegen FC Twente speelt. Desondanks wist Willem II niet van deze situatie te profiteren. De Tricolores gingen met 1-0 ten onder in het IJsseldeltastadion in Zwolle.

Willem II-coach Jurgen Streppel analyseerde de verloren wedstrijd op de persconferentie en concludeerde dat zijn ploeg stootkracht ontbeerde. "We hebben veel arbeid gestoken in het balverliesverhaal en positiespel, om de vrije man te vinden. Dat zag er aardig uit tot twintig meter voor het doel. Bij voorzetten stond er bijna niemand van ons voor het doel. Dat zal beter moeten om de volgende stap te maken", zo citeert het Brabants Dagblad de keuzeheer van de Tilburgers.

In de tweede helft werd het een meer open wedstrijd, zag Streppel. "Na rust werden de ruimtes groter. Er kwam meer dreiging van Zwolle. Bij een standaardsituatie scoorde Zwolle, net nadat Dries Wuytens vanwege een blessure was gewisseld. Met wissels en met Mitchell Dijks naar voren probeerden we nog van alles. Mitchell maakte nog bijna de 1-1. Een gelijkspel zou misschien wel een terechte uitslag zijn geweest. Nu proberen achtste te worden en hopen dat PEC de beker wint", aldus de trainer.

Willem II is nu zeven punten verwijderd van plek zeven, waar sc Heerenveen bivakkeert.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen