Turkse clubs reageren verontwaardigd op beschieting

5 april 2015, 10:37

De Turkse voetbalwereld is flink geschrokken van de gebeurtenis van zaterdagavond. De spelersbus van Fenerbahçe werd na de 1-5 overwinning bij Rizespor beschoten, waarbij de chauffeur zwaargewond raakte. De clubs in de Süper Lig hebben vol verontwaardiging gereageerd op het heftige incident.

Meerdere clubs hebben laten weten dat ze het incident absoluut veroordelen en dat ze Fenerbahçe steunen. Rizespor, zaterdag de opponent van de Turkse topclub, noemt de aanval 'onaanvaardbaar' en stelt dat het hoopt dat de getroffen buschauffeur snel en spoedig zal herstellen. Titelconcurrenten Besiktas en Galatasaray spreken ook openlijk haar steun uit richting Fenerbahce. Trabzonspor heeft het over een 'onmenselijke' actie en hoopt dat de dader snel wordt gepakt.

De schrik zat er ook flink in bij Fenerbahçe-voorzitter Mahmut Uslu. "We komen hier om te sporten, om te voetballen", zei de preses van de club van Dirk Kuyt, die wegens een blessure niet in de spelersbus zat. Fenerbahçe pleit voor het stilleggen van de competitie en ondertussen wordt de beschieting onderzocht. De Turkse voetbalbond veroordeelt de aanslag, heeft het laten weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen