De Boer: "Hebben te weinig gevochten voor de titel"

5 april 2015, 15:40

Ajax verzuimde zondagmiddag een 0-1 voorsprong bij FC Utrecht uit te breiden, waardoor het de Domstedelingen de gelegenheid gaf om in de slotfase de 1-1 aan te tekenen. Door de averij is de achterstand op koploper PSV gegroeid naar tien punten, waardoor de Eindhovenaren volgende week al kampioen kunnen worden. Coach Frank de Boer wist vier landstitels op rij te grijpen met Ajax, maar lijkt dit seizoen naast de prijs te grijpen.

"Ik denk dat het voor FC Utrecht voelt als een overwinning en voor ons als een nederlaag", zegt De Boer na de 1-1 remise tegen de NOS. "Wij hebben gecontroleerd en zij kregen pas in de tachtigste minuut hun eerste grote kans. Wij moet onszelf verwijten dat het 1-1 wordt, want we zijn de bovenliggende partij geweest", aldus de trainer van Ajax, die niet tevreden was over zijn voorhoede. "Verdedigend hebben we het goed gedaan, maar we hebben de bal niet in het netje gekregen. Ik geef ons optreden een 6,5 en dat is veel te weinig gezien onze kwaliteiten."

Als Ajax volgende week zaterdag bij Heracles Almelo verliest en PSV een dag eerder al gewonnen heeft van PEC Zwolle (thuis), dan is het kampioenschap een feit voor de concurrent van de Ajacieden. "Ik kan niet zeggen dat het beter is dan vorig seizoen. Misschien hebben we qua niveau een stapje teruggedaan", realiseert De Boer zich. "Als we het hele jaar tot nog toe evalueren, dan moet je stellen dat veel jongens niet hun normale, verwachte niveau gehaald hebben", aldus de teleurgestelde oefenmeester.

De Boer trekt een pijnlijke conclusie: "Als je het allemaal bij elkaar optelt, dan verwacht je dat deze groep heel attractief speelt en om het kampioenschap vecht. Dat hebben we te weinig gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen