Rutten heeft genoten: "Nu de vijf resterende duels winnen"

5 april 2015, 15:56

Fred Rutten weet als geen ander dat je als trainer van Feyenoord niet vaak zorgeloos en met alle rust in de dug-out kan zitten, maar tijdens de uitwedstrijd tegen AZ kon de coach de hele wedstrijd comfortabel achterover leunen. De concurrent in de strijd om de derde plaats werd met 1-4 verslagen op Alkmaarse grond. "Het werd onverwacht een makkelijke middag voor ons", was de conclusie van Rutten.

Voor de pittige uitwedstrijd tegen AZ toverde Rutten een verrassing uit zijn hoge hoed. Zowel Colin Kazim-Richards als Anass Achahbar werd door de keuzeheer opgenomen in de basisopstelling. "Omdat die twee heel balvast zijn", verklaart Rutten op Feyenoord.nl. "Met Elvis Manu er nog bij, die voor iedere tegenstander heel moeilijk te bespelen is, verwachtte ik dat wij AZ veel pijn konden doen. Dat heeft goed uitgepakt, al hadden we misschien nog veel vaker kunnen scoren."

Geflatteerd was de uitslag in Alkmaar niet. Feyenoord had de score zelfs nog hoger kunnen laten uitvallen. "Ik had het gevoel dat we nog sneller door konden drukken. Nu bleef het lang 0-1 en zo kreeg AZ nog even het idee dat er wat te halen viel. Na ons tweede doelpunt wist ik dat het heel vreemd moest lopen, wilden we hier niet met de overwinning weggaan. Ik heb genoten van de intentie waarmee de ploeg heeft gespeeld", glimlacht Rutten.

Feyenoord zette AZ door de winst in het onderlinge duel op zeven punten achterstand, waardoor de strijd om plaats drie beslist lijkt te zijn. "Het is niet zo dat we de competitie nu rustig kunnen uitspelen. Ook de vijf resterende wedstrijden willen we winnen", besluit Rutten, die met zijn ploeg zes punten achter nummer twee Ajax staat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen