Mathieu helpt FC Barcelona aan minimale uitzege

Ger
5 april 2015, 22:56   Bijgewerkt: 5 april 2015, 23:09

Koploper FC Barcelona heeft een bescheiden overwinning geboekt bij Celta de Vigo. Een treffer van Jérémy Mathieu in de 73ste minuut was beslissend. Door de zege hebben de Catalanen weer vier punten voorsprong op nummer twee Real Madrid.

De aartsrivaal had eerder op de dag grote indruk gemaakt door Granada door de gehaktmolen te halen. Mede door vijf doelpunten van Cristiano Ronaldo zegevierde Real in eigen stadion met 9-1. Een dergelijk kunststukje wist Barcelona op bezoek bij Celta de Vigo niet te produceren. De manschappen van trainer Luis Enrique hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar de thuisploeg was gevaarlijker. Fabián Orellana scoorde zelfs, maar die treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Barcelona kwam na de hervatting toch op voorsprong. Net als in de met 2-1 gewonnen topper tegen Real scoorde Mathieu met zijn hoofd. Bij de thuisploeg kreeg Orellana in de 88ste minuut nog een rode kaart. De Chileen gooide een polletje gras richting het hoofd van Sergio Busquets.