Botteghin geschorst: "Geen idee wat ik woensdag moet doen"

6 april 2015, 10:13

Het zal even wennen zijn voor Eric Botteghin, komende woensdag in de halve finale van de KNVB Beker tegen Excelsior. De Braziliaanse verdediger moet het duel in de Euroborg laten schieten vanwege een schorsing en mist zodoende voor het eerst een wedstrijd van FC Groningen sinds hij in de zomer van 2013 van NAC Breda verhuisde naar die club.

"Ik heb geen idee wat ik woensdag moet doen", zegt Botteghin op de officiële website van FC Groningen. Hij speelde tot dusver 76 wedstrijden voor de equipe uit de Martinistad en kwam daarin tot 6.793 speelminuten van de mogelijke 6.840. "Ik heb sinds mijn komst hier alles gespeeld en het zal heel vreemd aanvoelen om niet op het veld te staan. De belangrijkste wedstrijd uit mijn tijd hier tot nu toe, ga ik missen en dat voelt heel slecht. Ik zou niet eens weten hoe ik naar de tribune moet en waar ik moet gaan zitten."

Botteghin vreest voor 'een verschrikkelijk nerveuse periode'. "Wanneer je op het veld staat, ben je gefocust op je taak en heb je de zenuwen beter onder controle. Wanneer je op de tribune zit, heb je nergens invloed op, dat lijkt me ontzettend moeilijk", legt hij uit. "Maar natuurlijk heb ik wel vertrouwen, we zijn een goed team. Mijn vervanger weet wat hij moet doen en heeft genoeg ervaring om de taak goed uit te voeren. Het zou voor iedereen binnen de club een droom zijn om de beker te winnen. De jongens moeten spelen alsof ze hun leven willen geven."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen