Schreuder verwacht 'vechtwedstrijd' tegen PEC Zwolle

6 april 2015, 11:53   Bijgewerkt: 6 april 2015, 12:09

FC Twente werd zaterdag in de Eredivisie vernederd door koploper PSV (0-5), maar toch heeft coach Alfred Schreuder vertrouwen in het duel met PEC Zwolle in de halve finale van de KNVB Beker, dinsdag in de eigen Grolsch Veste. De oefenmeester verwacht een 'vechtwedstrijd'.

"Tegen PSV was de uitslag te groot en dat kun je als trainer niet accepteren, daar baal je van", aldus Schreuder op de officiële website van FC Twente. "De wedstrijd tegen PSV hebben we gisteren afgesloten en tegen PEC Zwolle zullen we een heel ander FC Twente zien, daar ben ik van overtuigd. Het zal ook een heel andere wedstrijd worden. Ik verwacht een vechtwedstrijd, een alles of niets duel dat bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen."

Dat gevoel leeft ook bij de supporters van FC Twente, merkt Schreuder. "Je voelt dat het publiek ook hunkert naar deze wedstrijd. Dat merkte je zaterdag in het stadion al na de wedstrijd, hoe het publiek erachter ging staan. Op dit moment is de halve finale de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor ons, maar dat zal voor Zwolle niet anders zijn."

PEC Zwolle is de titelverdediger en Schreuder weet dat het dinsdag een lastige partij wordt. "Het is een ploeg die erg goed kan voetballen en na vorig seizoen ook weet hoe mooi het is om de KNVB Beker te winnen. Ik merkte afgelopen week hoe deze halve finale leeft bij de spelers. In de vorige ronde tegen AZ, toch een van de beste teams van Nederland, wonnen we met 3-0 en hebben de spelers gemerkt hoe mooi een bekerwedstrijd kan zijn. Het zijn wedstrijden waarin je boven jezelf uit kan en misschien zelfs moet stijgen", stelt de trainer.

FC Twente traint vanmiddag voor de laatste keer in de aanloop naar het bekerduel. "Daarna kijken we of Andreas Bjelland en Luc Castaignos morgen bij de selectie kunnen zitten, ik heb goede hoop", vervolgt Schreuder. "Felipe Gutierrez heeft zaterdag zijn rentree kunnen maken en heeft gisteren geen reactie op zijn knie gehad. Dat is heel positief, als het vandaag weer goed gaat zit hij weer bij de groep, maar we zullen hem geen 45 minuten of meer laten spelen. Voor Jesus Corona en Orlando Engelaar zal het lastig worden om erbij te kunnen zijn, Jesus heeft gisteren nog niet kunnen trainen." Hidde ter Avest en Renato Tapia zijn in elk geval weer fit, daarnaast keert Hakim Ziyech terug van een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen