Eventueel kampioensfeest PSV dit weekend zonder schaal

6 april 2015, 12:35

Als PSV komend weekend kampioen van Nederland wordt - dat kan als het vrijdag thuis wint van PEC Zwolle en Ajax een dag later onderuit gaat bij Heracles Almelo - dan zal het kampioensfeest in Eindhoven op zondag zonder schaal gevierd moeten worden.

"Mocht PSV vrijdag van PEC Zwolle winnen, dan is het nog niet zeker dat ze kampioen zijn. De schaal kan dan niet uitgereikt worden, dat gebeurt dan in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op 18 april. Het is niet zo dat die schaal bij een eventueel kampioensfeest van PSV op zondag wordt uitgereikt", legt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse uit aan Metro.

Dat neemt PSV op de koop toe. De club en de gemeente Eindhoven willen dat het kampioensfeest zo snel mogelijk wordt gevierd. "Na zeven jaar hunkeren, ga je niet het feest met een week uitstellen", stelt PSV-directeur Toon Gerbrands. "Of het niet jammer is dat je dan niet de schaal kunt laten zien? Een ding is me wel duidelijk nu ik in Brabant zit: feestvieren kunnen ze hier wel."

Het verplaatsen van de wedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle is geen optie voor de KNVB, heeft een zegsman van de nationale voetbalbond laten weten aan Voetbal International.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen