Zivkovic: "Hoort erbij dat media dingen uitvergroten"

6 april 2015, 13:01

Richairo Zivkovic had onlangs geen basisplaats bij Oranje onder 19 in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Servië, Noorwegen en Zwitserland. De aanvaller van Ajax werd voor het duel met de Serviërs zelfs - voor de tweede keer dit seizoen - uit de selectie gezet, naar verluidt omdat hij te laat was voor de wedstrijdbespreking.

"Het was iets in die richting, maar ik heb het afgesloten, ben nu weer bij Ajax. Zo heel veel was er ook niet aan de hand. Maar ja, het hoort er nou eenmaal bij dat media dingen soms groter maken dan ze zijn", reageert Zivkovic tegenover NUsport.

Zondag was Zivkovic invaller bij Ajax in het uitduel met FC Utrecht (1-1). Volgens zijn coach Frank de Boer is elke minuut in Ajax 1 voor hem dit seizoen 'een bonus', maar de aanvaller voelt zich klaar om de geblesseerde Arek Milik te vervangen tegen Heracles. Tegen Utrecht gaf De Boer nog de voorkeur aan Kolbeinn Sigthorsson.

"Dat is de beslissing van de trainer, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben", stelt Zivkovic. "Ik heb geprobeerd het te laten zien tijdens die invalbeurt. Er lag wat ruimte, ik werd een paar keer gezocht, maar het was lastig. Ik wilde belangrijk zijn met een goal, een assist of op een andere manier. Helaas lukte dat niet. Hopelijk kan ik volgende week wel laten zien dat ik ook in de spits kan staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen