Komend weekend geen voetbal in Turkse Süper Lig

6 april 2015, 15:59

Er wordt komend weekend niet gevoetbald in de Süper Lig, zo heeft de nationale voetbalbond van Turkije maandag besloten naar aanleiding van de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe van afgelopen zaterdag. Bij de beschieting raakte de chauffeur van de grootmacht uit Istanbul zwaargewond.

Eerder op de dag werd al bekend dat de eerstkomende wedstrijden van Fenerbahçe tegen Mersin Idmanyurdu (dinsdag, beker) en Bursaspor (komende maandag, competitie) zijn uitgesteld. Later op de dag kwamen de Turkse voetbalbond en -clubs bij elkaar, waarbij werd besloten dat de volledige 27ste speelronde in de Süper Lig komend weekend niet zal worden afgewerkt. Fenerbahçe wil dat het voetbal in Turkije net zo lang wordt stilgelegd totdat bekend is wie achter de aanslag zit.

De spelersbus van Fenerbahçe werd afgelopen zaterdag na de met 1-5 gewonnen uitwedstrijd tegen Rizespor op een viaduct in Sürmene onder vuur genomen door een nog onbekende partij. Er zou met een shotgun geschoten zijn. De chauffeur werd hierbij in zijn hoofd geraakt en vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dirk Kuyt, die vanwege een blessure in Istanbul achter was gebleven en dus niet in de bus zat, liet zondag al weten dat de man niet meer in levensgevaar verkeert.

De selectie en de rest van de Fenerbahçe-equipe bleven ongedeerd. De bus kon op tijd tot stilstand worden gebracht. Dat was maar goed ook, anders was men waarschijnlijk in een diep ravijn beland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen