Rake penalty's Refaelov brengen Brugge terug aan kop

6 april 2015, 16:55

Club Brugge is met een zege begonnen aan Play-Off I, waarin de zes beste ploegen van de reguliere competitie in de komende weken strijden om de Belgische titel. De formatie van coach Michel Preud'homme (ex-FC Twente) zegevierde maandag, tweede paasdag, in het eigen Jan Breydel Stadion met 2-1 over Standard Luik.

Lior Refaelov was met twee rake penalty's het goudhaantje van Club Brugge. Standard was nochtans al in de tweede minuut op 0-1 gekomen. Adrien Trebel tikte de bal in het doel en was daarmee de aarzelende Club Brugge-keeper Matthew Ryan voor. De thuisploeg appelleerde voor een overtreding op de sluitpost, maar de arbitrage ging er niet in mee.

Daarna gunde Standard Club Brugge het initiatief, maar daarmee deed de gastheer niet heel veel. Vijf minuten voor rust werd het via Julien De Sart zelfs bijna 0-2. Toch was de score bij rust in evenwicht. Refaelov benutte in de 44ste minuut een penalty, toegekend na een overtreding van Darwin Andrade. De Colombiaan was in de 67ste minuut, met een handsbal, ook de veroorzaker van de tweede strafschop voor Club Brugge en opnieuw strafte Refaelov het af.

Club Brugge komt door de winst op 34 punten - de punten uit de reguliere competitie zijn gehalveerd voor de start van Play-Off I - en neemt daarmee de koppositie weer over van AA Gent. Dat team had zondag de macht gegrepen met een 2-0 overwinning op Kortrijk. Gent heeft 32 punten. Anderlecht kan later op de avond eveneens op dat aantal komen, daarvoor moet het thuis winnen van Charleroi. Standard staat vierde met 27 punten.

Ruud Vormer en Stefano Denswil speelden de volledige wedstrijd voor Club Brugge tegen Standard.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!