Trost na 6-0 afstraffing: "Dit is een ijskoude douche"

6 april 2015, 18:10   Bijgewerkt: 7 april 2015, 00:47

Roda JC heeft een kansloze middag achter de rug in de Jupiler League. De formatie van René Trost verloor met maar liefst 6-0 van Sparta en keek in de pauze al tegen een 4-0 achterstand aan. Een pijnlijke nederlaag voor de nummer drie van de competitie, die voor Trost volkomen als een verrassing kwam.

"Dit is een ijskoude douche", reageert Trost tegenover De Telegraaf over het echec in Rotterdam. "We kwamen hier met de beste bedoelingen en hadden de laatste twee wedstrijden gewonnen. Er was een stijgende lijn en we voelden dat er iets mogelijk was. Uiteindelijk moet je constateren dat we diep door de ondergrens zijn gezakt en we verder nergens aanspraak op hoeven maken. Dit was heel erg en zeer pijnlijk."

Trost gaat er alles aan doen om zijn ploeg te prepareren voor het slot van het seizoen. "Dit is een flinke tik en het zal wel even duren voordat we dit verwerkt hebben. Vooral de manier waarop, we waren echt een vogeltje voor de kat. Dat is zeer verontrustend, zeker omdat het niet de eerste keer is dit seizoen."

Door de nederlaag loopt Roda bovendien averij op in de strijd om plaats twee. Concurrent FC Eindhoven won op tweede paasdag namelijk wel en heeft nu een voorsprong van zeven punten op Roda.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen