FIFA-kandidaat Ali pleit voor technische hulpmiddelen

6 april 2015, 23:55

De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein heeft zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd en laat daarin blijken een voorstander te zijn van de invoering van technologische hulpmiddelen in het het voetbal. Ali is één van de drie kandidaten op Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA en geeft bovendien te kennen dat hij uit het bestuur stap als Blatter wordt herkozen als preses.

"Ik wil de tradities van het spel behouden, maar ik ben tegelijkertijd ook progressief", schrijft de 39-jarige Jordaniër, die namens Azië als vicevoorzitter zitting heeft in het bestuur van de FIFA volgens NUSport.nl. "Er zijn specifieke terreinen waarop technologie het spel zal verbeteren, zonder die te ontregelen."

Hij wil net als Michael van Praag en Luis Figo op 29 mei graag Blatter aflossen als voorzitter van de FIFA. Als de Zwitser wordt herkozen, stapt Ali uit het bestuur van de wereldvoetbalbond. "Al die problemen en schandalen, het is genoeg. Ik kan niet nog eens vier jaar in het FIFA-bestuur zitten zonder dat er dingen veranderen. Als ik wel win, zal ik de noodzakelijke veranderingen doorvoeren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen