'Ajax trekt portemonnee voor AZ-smaakmaker Gudelj'

7 april 2015, 07:40   Bijgewerkt: 7 april 2015, 08:19

Ajax heeft voor het nieuwe seizoen al een belangrijke versterking gevonden. De Amsterdammers zijn de laatste plooien van een contract aan het gladstrijken met Nemanja Gudelj. De sterkhouder van AZ zal volgens De Telegraaf, als de puntjes op de i zijn gezet, een verbintenis voor maar liefst vijf seizoenen tekenen in de Amsterdam ArenA. Ajax moet diep in de buidel tasten voor de middenvelder.

Ajax moet diep in de buidel tasten voor de middenvelder, maar het is bekend dat de Amsterdammers wel wat te besteden hebben. Voor Gudelj moet de nummer twee van de Eredivisie zes miljoen euro neerleggen bij AZ. Dit is de gelimiteerde transfersom die de international van Servië in zijn Alkmaarse contract heeft staan. De middenvelder stond afgelopen zomer in de belangstelling van FC Porto, dat een slordige tien miljoen euro voor hem wilde betalen.

Ook PSV had verregaande interesse in Gudelj. De Eindhovenaren wilden het eventuele vertrek van aanvoerder Georginio Wijnaldum opvangen met de komst van de captain van AZ. Ajax lijkt de aanstaande landskampioen echter af te troeven, waardoor de Ajacieden er op het middenrif een flinke portie kracht en scorend vermogen bij krijgen. Gudelj is in dit seizoen tot dusver goed voor negen doelpunten en vier assists.

Meerdere vaste waarden verlengden onlangs hun contract bij Ajax. Bovendien werd Daley Sinkgraven halverwege het seizoen gehaald en werd huurling Arek Milik op permanente basis ingelijfd. De Amsterdammers zouden ook nog een vleugelaanvaller (als Ricardo Kishna vertrekt), een extra spits, een jonge rechtsbenige centrale verdediger en een linksback zoeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen