Cruijff vindt geen kampioenschap voordeel voor Ajax

7 april 2015, 09:22

In Amsterdam en omstreken baalt men stevig van het feit dat de titelrace in de Eredivisie verloren is, maar Johan Cruijff denkt dat dit uiteindelijk een voordeel zal zijn. Zes speelronden voor het einde van het seizoen is al lang en breed duidelijk dat PSV kampioen van Nederland gaat worden en de legendarische nummer 14 stelt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat er voor Ajax nu meer ruimte is voor de 'volgende stap'.

Als je kampioen wordt, is er minder bereidheid om te reflecteren en maatregelen te treffen, vindt Cruijff. De oud-international stelt daarom dat het voor Ajax ook een voordeel is dat de landstitel dit jaar naar Eindhoven gaat. Dat biedt de ruimte om problemen op te lossen, vindt de voetballegende. Hij hoopt dat Ajax na fysieke en mentale scholing nu ook aan de slag gaat met tactiek en techniek en is van mening dat alle clubs dit zouden moeten doen. Dat moet het niveau van het Nederlands elftal op termijn positief beïnvloeden.

"De manier waarop onze verdedigers hun taak uitvoeren, de manier waarop we opbouwen en omschakelen, het moet gewoon anders. Breedtepasses en linies die in elkaar overlopen, waardoor er geen linies meer zijn, het is ons voetbal niet. We moeten er zo snel mogelijk vanaf. Het levert geen resultaten op, het verknalt onze talenten en het publiek pikt het niet", zegt Cruijff.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen