Van Polen over halve finale: "Zijn zeker niet de underdog"

7 april 2015, 11:56

Vorig jaar wist PEC Zwolle het onmogelijke te realiseren, door de KNVB Beker dankzij een spectaculaire 5-1 overwinning op Ajax in de wacht te slepen. Dit seizoen is de ploeg van coach Ron Jans nog steeds in de race om de prijs weer te winnen. Vanavond (dinsdag) wordt er in de halve finale tegen FC Twente gespeeld. Aanvoerder Bram van Polen hoopt wederom de eindstrijd in De Kuip (3 mei) te halen.

"PEC Zwolle wint de beker omdat wij de hoogst geklasseerde ploeg van de Eredivisie zijn", zegt Van Polen in het Algemeen Dagblad over de kansen van de bekerhouder. "De afgelopen jaren is het verwachtingspatroon rond deze club enorm gegroeid. Dat merkten we zaterdag tegen Willem II, toen het publiek bij een 0-0 ruststand begon te fluiten. Misschien zijn ze hier wel een beetje verwend, want volgens mij heeft PEC Zwolle nog steeds de veertiende begroting van de Eredivisie."

"Hoewel we natuurlijk liever thuis tegen FC Twente hadden gespeeld, zijn we zeker niet de underdog", stelt Van Polen. "We staan verdiend in de subtop en weten wat er wordt gevraagd om de beker te winnen. De jongens die dit seizoen bij ons zijn gekomen, hebben van iedere speler de verhalen over de finale tegen Ajax gehoord. Goh, dat was zo ongelooflijk mooi. De hele stad stond volledig op z'n kop. Dat willen de nieuwe spelers ook graag een keer meemaken."

Wint PEC Zwolle de beker niet, dan denkt Van Polen dat de Tukkers met de prijs aan de haal zullen gaan. "Het zegt alles dat onze sterkhouders de afgelopen jaren naar Enschede zijn vertrokken. Met zoveel talent in de ploeg - denk aan Corona, Ziyech, Mokotjo en Castaignos - moet Twente elk jaar bij de eerste vijf eindigen. Het duel met Twente is op papier een mooie affiche, maar het hoeft van mij geen aantrekkelijke wedstrijd te worden. Wij moeten winnen. We hadden vorig jaar tot de finale geluk met de loting. Dit seizoen moeten we het maar eens tegen moeilijkere tegenstanders laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen