FIFA-baas Blatter wil zwaardere straffen voor racisme zien

7 april 2015, 13:35

Sepp Blatter heeft op een conferentie van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF in Caïro laten weten dat hij wil dat racisme in het voetbal zwaarder bestraft wordt. Als clubs en bonden schuldig zijn voor racisme-incidenten, dan moet hier volgens de voorzitter van de FIFA ongenadigd hard tegen worden opgetreden.

De 79-jarige Blatter heeft het gevoel dat financiële sancties niet effectief genoeg zijn in de bestrijding van racisme. "We moeten clubs schorsen, straffen met puntenaftrek en zelfs clubs laten degraderen, als racisme aanwezig blijft", sprak de Zwitser, die in mei verkozen hoopt te worden voor een vijfde ambtstermijn bij de FIFA. Hij heeft hierbij concurrentie van Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

Het wordt verwacht dat Blatter in de verkiezing op 29 mei hevig gesteund zal worden door de Afrikaanse landen. Op de bijeenkomst in Caïro heeft Blatter de Afrikaanse bonden herinnerd dat hij financieel steun garandeert. Hij zei dat de FIFA meer ongeveer 644 miljoen euro heeft geïnvesteerd in diverse projecten in Afrika.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen