De Leeuw vindt Excelsior lastige prooi: "Taaie tegenstander"

7 april 2015, 15:25

Michael de Leeuw is niet alleen de clubtopscorer van FC Groningen in de competitie, ook in de KNVB Beker heeft hij bij de club de meeste doelpunten achter zijn naam staan. Afgelopen zaterdag ontbrak de aanvaller in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1), maar komende woensdag is hij er weer bij. Dan speelt Groningen in de halve finale van de beker tegen Excelsior.

Na vier bekerduels staat de doelpuntenteller van De Leeuw maar liefst op zeven. "In Barendrecht scoorde ik uit een voorzet van Yoëll van Nieff, tegen Flevo Boys maakte ik er vier, tegen Volendam was het de goal in de laatste minuut en tegen Vitesse had ik de 1-0 moeten scoren uit een strafschop, maar was Tjaronn Chery er gelukkig snel bij om de rebound te maken. Drie minuten later scoorde ik de 2-0 met een 'chippie'", zegt de aanvaller op de website van zijn werkgever.

Groningen heeft verreweg de beste papieren om de finale te halen, maar De Leeuw onderschat Excelsior niet. "Het is een tegenstander die we zeker serieus nemen. We hebben dit seizoen nog niet van ze gewonnen. Ze hebben een goede organisatie staan en snelle spelers voorin. Het is kortom een taaie tegenstander en een uitgebalanceerd team waartegen we twee keer 1-1 hebben gespeeld. Bovendien zijn ze kopsterk en gevaarlijk bij standaardsituaties."

Toch barst De Leeuw van het vertrouwen. "Geen enkele ploeg komt graag naar Euroborg en wij zijn in eigen huis heel sterk. We hebben in de competitie thuis slechts één keer verloren. We moeten effectiever worden en meer rendement uit onze kansen halen, zoals bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om te zorgen dat we veel gaan creëren. Woensdag gaan we uiteraard vol voor die finale. Maar dan hebben we nog niks. Die moet je dan ook winnen!", weet De Leeuw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen