Ribéry geeft Van Gaal flinke sneer: "Het is een slechte man"

7 april 2015, 15:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Franck Ribéry viert vandaag (dinsdag) zijn 32ste verjaardag en vond dat een mooie gelegenheid om uit te halen naar Louis van Gaal, zijn voormalig trainer bij Bayern München. De Fransman noemt de Nederlandse coach in een interview met Goal een 'slechte man'. Van Gaal was tussen 2009 en 2011 werkzaam bij Bayern, waarmee hij destijds de landstitel wist te grijpen.

"We hadden problemen op menselijk niveau. Als hij ergens aan begon wist niemand wat er zou gebeuren", stelt Ribéry. "Volgens zijn ideeën maakt het niet uit of iemand status heeft. Sterren heb je volgens hem niet nodig, iedereen moest zichzelf steeds weer bewijzen. Het eerste contact met hem was meteen al niet goed. Als professional verlies je dan je vertrouwen. Op het veld doet hij geweldige dingen, maar de coach Van Gaal was een slechte man. Onze relatie was beschadigd."

Ribéry verliet Bayern bijna vanwege de moeizame verstandhouding met Van Gaal. "Het was een last. Diverse clubs probeerde me over te halen om van club te wisselen; Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester City. Dat zet je we aan het denken", aldus de Franse aanvaller, die Van gaal in 2011 ontslagen zag worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen