AZ geeft 'allround middenvelder' (17) contract tot medio 2018

7 april 2015, 15:44

AZ heeft Teun Koopmeiners vastgelegd. De zeventienjarige middenvelder heeft zich tot medio 2018 verbonden aan de Alkmaarse club. De linkspoot speelt al jaren bij AZ, waar hij momenteel voor het onder 17-elftal uitkomt. Hij speelt ook het nationale elftal voor spelers van deze leeftijd.

Koopmeiners sloot in 2009 aan bij AZ onder 12. Na Justin Bakker, Teun Bijleveld en Robin Schouten is hij het vierde talent dat een contract heeft verdiend. "We zijn tevreden met het contracteren van Teun Koopmeiners", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart over de jongeling. "Hij maakt deel uit van een zeer sterke lichting. Teun is een allround middenvelder met een geweldige pass en een goed schot in zijn linkerbeen. Hij is inzichtelijk sterk, waardoor hij bedreven is in de rol van spelverdeler."

"Het is heel speciaal om dit contract te tekenen", sprak Koopmeiners na het tekenmoment. "Ik heb vanaf het begin van de jeugdopleiding keihard gewerkt om dit te bereiken. Ik zie het als een extra motivatie. Het geeft me de tijd en de rust om me volop op mijn ontwikkeling te focussen. De eerste stap naar mijn debuut en hopelijk een mooie carrière is gezet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen