Roda zet coach Trost op straat na afgang op Kasteel

7 april 2015, 21:25

De uitermate pijnlijke 6-0 nederlaag bij Sparta heeft René Trost zijn baan gekost. Hij is per direct ontslagen als trainer van Roda JC Kerkrade, meldt de club. Assistent-trainers Rick Plum en Regillio Vrede en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder worden voorlopig verantwoordelijk voor het eerste elftal.

Roda JC noemt 'de sportieve resultaten van de laatste weken' als reden voor de breuk met de trainer. De nederlaag bij Sparta stond namelijk niet op zichzelf, Roda presteert sinds de jaarwisseling al ver onder de maat. In december stond de ploeg nog in het spoor van koploper NEC, inmiddels is de achterstand op de ploeg uit Nijmegen opgelopen tot 28 (!) punten. Toch staat de bekerwinnaar van 1997 en 2000 nog wel derde op de ranglijst van de Jupiler League, met 61 punten uit 33 wedstrijden.

Trost werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Jon Dahl Tomasson, onder wiens leiding de club degradeerde uit de Eredivisie. Dit seizoen hoopte de club direct weer te kunnen promoveren naar het hoogste niveau, maar de enige kans daarop is via de play-offs. De titel is al vergeven, aan het superieure NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen