Juventus komt thuisnederlaag overtuigend te boven

7 april 2015, 22:40

Juventus is nog één overwinning verwijderd van de eerste bekerwinst in 21 jaar. Ten koste van Fiorentina plaatste de koploper van de Italiaanse Serie A zich dinsdag voor de finale van de Coppa Italia. Het repareerde in Florence de in de thuiswedstrijd opgelopen schade moeiteloos.

In de Italiaanse competitie is Juventus al jaren een klasse apart. Drie keer op rij werd het kampioen en titel nummer vier is aanstaande, want ook dit seizoen is de Oude Dame een maatje te groot voor de concurrentie. Maar hoe goed de resultaten in de competitie ook zijn, in de beker wilde het maar niet lukken. Sinds het toernooi in 1995 gewonnen werd, greep Juventus telkens naast de hoofdprijs in de Coppa Italia. In de afgelopen twintig jaar stond het nog wel drie keer in de finale, maar gewonnen werd er niet meer.

Ook dit seizoen leek bekerwinst een utopie, want begin maart was de heenwedstrijd tegen Fiorentina in de halve finale niet best verlopen. In Turijn werd het 1-2 voor de bezoekers, door twee doelpunten van Mohamed Salah. De buit leek binnen voor Fiorentina, dat thuis aan een gelijkspel of zelfs een 0-1 nederlaag genoeg had om de finale te bereiken.

Erg veel bleek die zege in Turijn echter niet waard voor Fiorentina. Alessandro Matri zette Juventus halverwege de eerste helft op voorsprong en op slag van rust maakte Roberto Pereyra er zelfs 0-2 van. Een droomscenario voor Juventus, dat bovendien geluk had dat een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Gonzalo Rodriguez werd afgekeurd wegens buitenspel.

Juventus had met de 0-2 voorsprong wat het wilde en besliste de partij in de tweede helft. Met een fraaie goal was Leonardo Bonucci verantwoordelijk voor de definitieve nekslag van Fiorentina. Juventus gaat naar de finale, waarin het mag proberen om na 21 jaar eindelijk weer de Coppa Italia te pakken. De tegenstander in de eindstrijd wordt Napoli of Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen