De Graafschap: "Van intensive care af, nog niet genezen"

8 april 2015, 11:33

Het gaat langzaam maar zeker beter met De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem heeft zijn zaken op financieel gebied steeds beter op orde en is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 2. De afgelopen periode zat De Graafschap in categorie 1 en stond het onder curatele van de bond.

"We komen uit een slechte periode en zaten terecht in categorie 1. Dat we nu weer zijn ingedeeld in 2, op basis van de laatste twee meetmomenten, betekent dat we aan het opkrabbelen zijn en geeft aan dat de ingeslagen weg de juiste is", zegt financieel directeur Matthijs Dam van De Graafschap op de clubwebsite.

"Maar het blijft broos", waakt de financieel directeur voor te veel optimisme. "We moeten, net als veel andere clubs, keihard werken om de begroting op orde te krijgen. Het is voor een betaald voetbalorganisatie niet makkelijk om nieuw geld uit de markt te halen. We zijn van de intensive care af, maar nog niet genezen."

"Met de kapitaalinjectie aandelen C hebben we een goede stap gemaakt, maar we werken nog altijd met een negatief vermogen en een niet gezond operationeel resultaat. Dit betekent dat de kans aanwezig is dat we nog een keer terugvallen naar categorie 1. We moeten met ons allen proberen de club te omarmen en daar waar kan steunen. Iedere verkochte seizoenkaart of sponsorstoel is voor ons erg waardevol.", besluit hij.

Sportief gezien gaat het matig met De Graafschap, de ploeg staat achtste in de Jupiler League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen