Figo blijft hopen op Afrika: "Miste de staande ovatie"

8 april 2015, 14:16

Volgens Luis Figo is het geen uitgemaakte zaak dat Afrika tijdens de komende presidentsverkiezingen bij de FIFA unaniem voor Sepp Blatter stemt. Issa Hayatou, de voorzitter van de Afrikaanse bond, liet dinsdag in een speech weten dat alle landen in het continent Blatter zullen steunen. Maar op basis van de lauwe reacties van de aanwezige bondsbestuurders waagt Figo, één van de tegenkandidaten, dat te betwijfelen.

Figo weet niet of iedereen in de zaal daadwerkelijk achter de woorden van Hayatou stond. "Er was applaus na de speech van Hayatou, maar zeker geen staande ovatie", concludeert hij. "Voor mij toonde dat aan dat Hayatou niet namens alle landen sprak. Sommige nationale bonden staan wel degelijk open voor verandering. Een aantal bondsvoorzitters heeft zelfs persoonlijk toegezegd op mij te zullen stemmen", beweert hij.

Naast Figo doet ook onder meer Michael van Praag een gooi naar het voorzitterschap van de FIFA. Afrika is een belangrijk continent bij de verkiezingen, aangezien het 54 landen met stemrecht bevat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen