Stadion NAC Breda veilig: "Bij normaal gebruik"

8 april 2015, 15:24

Bezoekers aan thuiswedstrijden van NAC Breda hoeven niet te vrezen voor hun veiligheid. Die conclusie trekt het onderzoeksrapport van Den Boer CCI naar aanleiding van de scheurvorming in het stadion. Ondanks de scheurtjes is de hoofdtribune 'bij normaal gebruik' veilig en zijn aanvullende maatregelen niet nodig.

"Onder 'normaal gebruik' verstaan wij een vol stadion met 19.000 toeschouwers die kijken naar de thuiswedstrijden van NAC Breda. Daarbij horen uitingen van vreugde of  teleurstelling naar aanleiding van de sportieve prestaties, maar geen synchroon springende mensenmassa's op de hoofdtribune", laat de gemeente Breda in een verklaring weten. Voor toekomstig gebruik van het stadion is nader onderzoek wel nodig.

Volgens de onderzoekers is er op dit moment geen directe aanleiding om in te grijpen. "De fysieke inrichting van de hoofdtribune – met zitplaatsen en compartimenten – waarborgt 'normaal' gebruik. Organisatorische of technische maatregelen zijn derhalve op dit moment dan ook niet aan de orde", aldus de gemeente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen