Schreuder kent rampzalig debuutjaar: "Wel leerzaam"

8 april 2015, 16:33

Dinsdagavond was hét moment van de waarheid voor FC Twente. Het rampzalige seizoen zou gered kunnen worden met het bereiken van de bekerfinale, maar na strafschoppen werd er verloren van PEC Zwolle. Na deze dreun van jewelste lijkt het seizoen van de Tukkers als een nachtkaars uit te gaan. Ondertussen hangen de financiële problemen als een molensteen om de nek van Twente.

"Teleurstellende avond, teleurstellend seizoen", is de logische conclusie van trainer Alfred Schreuder na de zure bekeruitschakeling. Hij staat momenteel met zijn ploeg tiende in de Eredivisie. De Enschedeërs staan twee punten achter plaats acht. Wint PEC Zwolle de KNVB Beker, dan is plek acht genoeg voor het spelen van play-offs om Europees voetbal. Er is dus nog een klein sprankje hoop voor Twente.

Dat sprankje hoop kan wel een eens in rook opgaan, aangezien Twente wegens de financiële situatie wederom een puntenstraf boven het hoofd hangt. De Tukkers kregen onlangs al een keer drie punten in mindering. "Dat zou heel zuur zijn", zegt Schreuder over een nieuwe sanctie. "De gifbeker is blijkbaar nog niet leeg. We hebben de spelers er al op voorbereid."

Ongeacht het halen van de play-offs kan men spreken van een teleurstellend seizoen. "We hebben het niet goed gedaan", beseft Schreuder. "We hadden er veel meer van verwacht. Er is veel gebeurd bij de club, het hele jaar al eigenlijk. De hele situatie is nieuw, ook voor mij, maar we moeten ons blijven concentreren op onszelf. Er zijn nog vijf duels te spelen en zolang je een kans hebt moet je er voor gaan. De focus ligt nu op de wedstrijd tegen Go Ahead", doelt de trainer op het duel van komende zondag.

Schreuder debuteerde dit jaar als hoofdcoach, maar succesvol was hij totaal niet. "Maar het is wel een leerzaam jaar geweest. Dingen kunnen altijd anders en ik weet dat ik ook niet alles goed heb gedaan", aldus de coach, die al vooruitkijkt naar het volgende seizoen. "Daar zijn we op de achtergrond al wel mee bezig, maar het is lastig om daar nu al iets zinnigs over te zeggen. Er is al veel bezuinigd, maar dat zal nog meer worden. Primaire zaak voor Twente is om weer financieel gezond te worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen