KNVB: vorig jaar vijf keer discriminatie, 84 stadionverboden

8 april 2015, 17:45

Er is deze week veel te doen over de aanpak van kwetsende spreekkoren, naar aanleiding van de teksten die vanuit het vak van de fanatieke aanhang van FC Utrecht te horen waren tijdens de wedstrijd tegen Ajax (1-1) van afgelopen zondag. De KNVB benadrukt dat er landelijke afspraken bestaan over het optreden tegen dergelijk wangedrag in stadions.

Diverse instanties gaan zich buigen over de antisemitische teksten van Utrecht-fans. De club zelf, het Openbaar Ministerie en ook de aanklager betaald voetbal van de KNVB hebben een officieel onderzoek gestart. Ondertussen wijst de voetbalbond erop dat het vindt dat kwetsende spreekkoren bestraft moeten worden. "Iedere keer dat er sprake is van een spreekkoor is absoluut een keer te veel. Gelukkig is het aantal discriminerende spreekkoren in het voetbal beperkt'', stelt de KNVB volgens het ANP.

De bond geeft aan dat er vorig seizoen in 819 duels vijf keer aantoonbaar sprake was van discriminerende spreekkoren. In totaal kregen er 84 personen een stadionverbod opgelegd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen