Jans hoopt op weerzien met oude liefde FC Groningen

8 april 2015, 17:57

PEC Zwolle greep dinsdagavond ten koste van FC Twente (na strafschoppen) een ticket voor de finale van het toernooi om de KNVB Beker. De bekerhouder en -finalist komt in de eindstrijd in De Kuip (3 mei) tegenover FC Groningen of Excelsior te staan. Beide ploegen spelen vanavond (woensdag) tegen elkaar in de andere halve finale. Coach Ron Jans hoopt op een weerzien met Groningen, de club waar hij lange tijd aan het roer stond als coach.

"Ik laat mijn gevoel spreken", zegt Jans tegen Voetbal International over de halve finale tussen Groningen en Excelsior. 'Tegen Excelsior hebben we procentueel waarschijnlijk wat meer kans op een overwinning, maar het lijkt me gewoon fantastisch om tegen FC Groningen te spelen. Bij die club heb ik twee jaar gespeeld, acht jaar getraind en ken ik nog zoveel mensen. Ik ben altijd een beetje supporter gebleven. Als Zwollenaar ben ik in het verleden een beetje Groninger geworden. De laatste jaren is dat weer wat bijgedraaid, het is fifty-fifty nu", knipoogt de coach van PEC Zwolle.

Jans ziet het al helemaal voor zich. "En wat denk je van de entourage tijdens een finale tussen PEC en FC Groningen: één helft van De Kuip blauw-wit, de andere helft groen-wit. Moet een schitterend gezicht zijn", zegt de Zwollenaar, die komende vrijdag op bezoek gaat bij PSV. Wout Brama, trefzeker tegen Twente, is wegens een achillespeesblessure niet inzetbaar bij De Blauwvingers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen