Winnend Barça kan rustig kijken wat Real gaat doen

8 april 2015, 21:57   Bijgewerkt: 8 april 2015, 22:17

FC Barcelona heeft woensdagmiddag een gat van zeven punten geslagen met Real Madrid. De lijstaanvoerder van de Primera División maakte in het eigen Camp Nou korte metten met UD Almeria. De titelconcurrent komt later op de avond (22.00 uur) in actie, het gaat op bezoek bij stadgenoot Rayo Vallecano. Bij winst wordt het gat tussen de nummers één en twee weer verkleind tot vier punten.

Vanaf minuut één werd Almeria flink onder druk gezet in Catalonië. Het was wachten op de openingstreffer en Lionel Messi verzorgde deze na een ruim half uur spelen. De Argentijnse sterspeler krulde Barça naar een 1-0 ruststand. In de tweede helft liet Luis Suarez zien dat hij goed naar zijn teamgenoot gekeken had, aangezien hij zelf ook met een fraaie boogbal trefzeker was. De wedstrijd werd op slot gegooid door Marc Bartra, die met een kopbal scoorde. Suarez zorgde met zijn tweede van de avond voor het slotakkoord: 4-0.

Zodoende blijft Barça maar winnen in alle competities. De zege op Almeria is alweer de twintigste in 21 wedstrijden. De Catalanen liggen op koers voor de landstitel en hopen uiteraard op de 'treble'. In de kwartfinales van de Champions League ontmoeten ze Paris Saint Germain, terwijl Athletic de Bilbao de tegenstander is in de finale van de Copa del Rey.

Komende zaterdag staat voor Barça de pittige uitwedstrijd tegen Sevilla op het menu.