Onherkenbaar Bayern na strafschoppen naar halve finale

8 april 2015, 23:20   Bijgewerkt: 8 april 2015, 23:31

Bayern München heeft de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal ternauwernood bereikt. De Duitse recordkampioen was - mede vanwege de gehavende selectie - geen schim van de ploeg die het normaliter is, maar wist wel ten koste van Bayer Leverkusen door te gaan. De ploeg van trainer Pep Guardiola had penalty's nodig om het duel te beslissen.

Bayern moest het in Leverkusen zonder Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, en Javi Martínez en Bastian Schweinsteiger stellen. Het gemis van deze belangrijke spelers liet zich duidelijk voelen in de BayArena, waar de Beierse voetbalgrootmacht van geluk mocht spreken dat het na de eerste helft niet tegen een achterstand aankeek. Het spel werd in de tweede helft nog niet echter beter op, maar Bayern wist er wel een verlenging uit te slepen.

Hoewel Bayern veel meer balbezit had dan Leverkusen, was de thuisploeg vele malen gevaarlijker. De brigade van coach Roger Schmidt kon de vele kansen echter niet omzetten in doelpunten, waardoor strafschoppen beslissing moesten brengen. In de penaltyserie was Leverkusen-aanvaller Josip Drmic de enige speler die faalde, waardoor Bayern nog steeds mag hopen op titelprolongatie. De van blessureleed herstelde Thiago Alcantara maakte de winnende strafschop.

De loting voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi vindt komende donderdag plaats. De wedstrijden in de halve eindstrijd worden afgewerkt op 28 en 29 april. Naast Bayern zitten Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en derdeklasser Arminia Bielefeld in de koker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen