Van de Looi: "Winnen van de beker zou een droom zijn"

8 april 2015, 23:40

Voor de tweede keer in de clubhistorie is FC Groningen er in geslaagd om de finale van de beker te halen. De Groningers wonnen woensdag in de eigen Euroborg met 3-0 van Excelsior, waardoor er met volle overtuiging een ticket naar De Kuip geboekt werd. Op 3 mei is PEC Zwolle, dat FC Twente dinsdag uitschakelde, daar de tegenstander.

Coach Erwin van de Looi is in de zevende hemel na het bereiken van de eindstrijd. "We gaan voor die beker na deze prachtige avond", stelt hij op de website van zijn werkgever. "Ik had het gevoel dat we niet konden verliezen. De eerste twintig minuten waren nerveus van onze kant, maar het is niet nodig deze hele wedstrijd te analyseren. We zijn door en dat is het belangrijkste. Vanaf het moment dat we op 1-0 kwamen, had ik het gevoel dat we het nooit meer zouden weggeven. Daardoor kwam er ook rust in de ploeg. Op voorsprong komen was de opdracht, want dat was ons de vorige twee keer tegen Excelsior niet gelukt", weet Van de Looi nog. In de Eredivisie maakte Groningen tot twee keer toe een 1-0 achterstand goed tegen de Kralingers, maar bleef het ook twee keer 1-1.

Van de Looi genoot van de steun van het publiek, dat in groten getale bij de afsluitende training verscheen en bij de halve finale op de proppen kwam met een fraaie sfeeractie. "Het is ook de magie van Euroborg. Af en toe is er kritiek vanaf de tribunes, maar de fans kunnen ook een enorme stimulans zijn. Die wisselwerking, daar hebben we het vorig seizoen in de aanloop naar de play-offs over gehad. En vandaag weer. Als we zo doorgaan, moet het hoogtepunt in De Kuip komen. Daar moeten we nog één keer negentig minuten volle bak. Het winnen van de beker zou een droom zijn", glimlacht de Groningen-trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen