Contract Schreuder bij Twente wellicht niet rechtsgeldig

9 april 2015, 08:01

Alfred Schreuder staat nog tot de zomer van 2019 onder contract bij FC Twente, maar het is nog maar de vraag of de verbintenis wel rechtsgeldig is. De overeenkomst blijkt 'slechts' een mondelinge afspraak te zijn met de inmiddels vertrokken voorzitter Joop Munsterman. De Raad van Commissarissen (RvC) van de noodlijdende club uit Enschede was er niet van op de hoogte.

"Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de RvC. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing", reageert commissaris Hennie ten Hag in TC Tubantia. Het lijkt dus een individuele actie van Munsterman te zijn geweest. Schreuder, beginnend trainer, zou acht ton per seizoen opstrijken in de Grolsch Veste. Commissaris Joop de Winter vult aan: "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde. Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo'n ingrijpend besluit goedkeuring van de RvC nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin."

Het is nu de vraag in hoeverre het contract tussen Schreuder en FC Twente rechtsgeldig is. Wettelijk gezien is een mondelinge overeenkomst ook bindend, maar afgaande op de woorden van de commissarissen is dus niet de juiste procedure gevolgd. In dezelfde krant stelden Ten Hag en De Winter eerder al dat zij zich 'zwaar besodemieterd' voelen door Munsterman vanwege diens - naar nu lijkt te blijken - solistische, risicovolle beleid.

Aldo van der Laan, de nieuwe voorzitter van FC Twente, was wel op de hoogte van de afspraak tussen Munsterman en Schreuder. "Op een gegeven moment heeft Joop mij erover verteld", reageert hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen