Nijland lacht: "Zo zie je je familie ook nog een keer"

9 april 2015, 09:10

Voor de familie Nijland is de bekerfinale tussen FC Groningen en titelverdediger PEC Zwolle, op zondag 3 mei in De Kuip, extra speciaal. Vader Hans is immers algemeen directeur bij de equipe uit de Martinistad, zoon Stef speelt bij de formatie uit Zwolle.

"Zo zie je je familie ook nog een keer", grapt Hans Nijland in De Telegraaf. PEC Zwolle was dinsdag in de halve eindstrijd na penalty's te sterk voor FC Twente, FC Groningen rekende een dag later in de eigen Euroborg met 3-0 af met Excelsior. Nijland over de sfeer in het stadion: "Een gekkenhuis. In alle opzichten is dit affiche voor ons een droomfinale. We krijgen 17.500 kaarten van de KNVB, maar ik geloof dat we er wel 40.000 zouden kunnen verkopen. Joost Broerse (nu PEC Zwolle red.) speelde hier ook en Ron Jans (nu PEC Zwolle-trainer red.) heeft hier acht jaar prima werk gedaan."

De uitdaging om op de tractor naar De Kuip te reizen, die Hans Nijland eerder dit toernooi al kreeg, laat hij maar even lopen. "We hebben hier in het stadion de boerenbox, met mensen uit de agrarische sector", legt hij uit. "Ze hebben me voorgesteld om op de tractor naar Rotterdam te rijden, maar als we dat doen moeten we nu ongeveer vertrekken. Ik denk dat ik dus maar gewoon in de auto stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen