Oranje zesde op FIFA-ranking, België klimt naar plek drie

9 april 2015, 10:19   Bijgewerkt: 9 april 2015, 11:14

Het Nederlands elftal heeft een plaats moeten inleveren op de nieuwe FIFA-ranglijst, die donderdag is gepubliceerd. De formatie van bondscoach Guus Hiddink zakte van de vijfde naar de zesde positie.

Oranje kwam afgelopen week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Turkije in de EK-kwalificatie, drie dagen later werd wel van Spanje gewonnen in een oefenwedstrijd (2-0). Dat heeft echter niet kunnen voorkomen dat Brazilië Oranje voorbij is gegaan. De Zuid-Amerikanen boekten oefenzeges op Frankrijk (3-1) en Chili (1-0).

Wereldkampioen Duitsland en WK-runner-up Argentinië blijven respectievelijk eerste en tweede in het mondiale klassement. België is de nieuwe nummer drie, voor het land de hoogste notering ooit. De Rode Duivels gingen Colombia voorbij na EK-kwalificatiezeges op Cyprus (5-0) en Israël (0-1). Colombia staat nu vierde, voor Brazilië en Nederland. Portugal, Uruguay, Zwitserland en Spanje completeren de top-tien. De Spanjaarden stonden bij de vorige uitgave nog op de elfde plaats. Opvallend is verder de twaalfde plek van Roemenië, achter Frankrijk en boven Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen