KNVB gaat niet in op eis Federatief Joods Nederland

9 april 2015, 11:28

De KNVB negeert de eis van Federatief Joods Nederland (FJN) om een noodinstructie voor clubs en scheidsrechters uit te vaardigen in het geval van antisemitische spreekkoren. De FJN had de nationale voetbalbond hier tot donderdag 10.00 uur de tijd voor gegeven, anders zou het een kort geding aanspannen.

"We gaan geen noodverordening voor scheidsrechters instellen. We wachten nu af wat er gaat gebeuren", aldus een woordvoerder van de KNVB tegen het ANP. Volgens de voetbalbond werkt het huidige beleid dat de verantwoording in geval van spreekkoren bij de clubs ligt goed. "We zien dat deze aanpak goed gaat. In ruim achthonderd wedstrijden zijn vijf incidenten geweest. Dat zijn er nog steeds vijf te veel. Maar we werken er met de clubs en supporters hard aan om deze rotte appels eruit te krijgen."

De FJN eist echter meer actie van de KNVB. Dit naar aanleiding van het gedrag van FC Utrecht-supporters afgelopen zondag in het duel met Ajax. "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS, en samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best", werd onder meer gezongen in de Galgenwaard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen