Zaakwaarnemer: "Schreuder is en blijft trainer van FC Twente"

9 april 2015, 11:54

De Raad van Commissarissen (RvC) van FC Twente was wel degelijk op de hoogte van de contractverlenging tot de zomer van 2019 van Alfred Schreuder, zo stelt althans zaakwaarnemer van de coach Rob Jansen. Een aantal commissarissen beweerde eerder op de dag nog dat het een individuele actie was van de inmiddels vertrokken voorzitter Joop Munsterman.

Het zou een mondeling akkoord betreffen tussen Munsterman en Schreuder. Wettelijk gezien is dat weliswaar bindend, maar omdat deze beslissing niet genomen kan worden zonder medeweten van de RvC werd getwijfeld over de rechtsgeldigheid van de verbintenis. Jansen maakt zich echter geen zorgen. "De afspraken tussen ons en de club zijn waterdicht", zegt de zaakwaarnemer tegen TC Tubantia.

"In plaats van dat deze trainer nu alle kritiek over zich heen krijgt, verdient hij een groot compliment", vervolgt Jansen. "Gezien de situatie waarin de club nu zit, heeft de trainer juist gezegd: laat dat nieuwe contract nog maar even zitten, dat komt later wel. Uit respect voor de club. Dat betekent dat Alfred nog altijd werkt op zijn oude voorwaarden en dat het bedrag van acht ton salaris volstrekte onzin is. De verhalen die nu naar buiten zijn gebracht, zijn heel erg suggestief. Wat er ook gebeurt: hij is en blijft trainer van FC Twente."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen