Voormalig ADO-eigenaar hoeft bemiddelaars niet te betalen

9 april 2015, 12:16

Voormalig ADO Den Haag-eigenaar Mark van der Kallen hoeft vooralsnog geen vergoeding te betalen aan Floris de Bruijn en Chun Li voor hun bemiddeling bij de verkoop van de Eredivisieclub aan het Chinese United Vansen, zo heeft de kortgedingrechter in Den Haag donderdag bepaald.

De Bruijn en Li meenden recht te hebben op tien procent van de verkoopprijs van zeven miljoen euro, zeven ton dus. Dit zou echter alleen doorgaan als de verkoop van ADO voor 31 oktober 2014 afgerond zou zijn, maar de deal werd pas begin dit jaar officieel gemaakt. En dus maakten De Bruijn en Li geen aanspraak meer op het geld, stelde Van der Kallen en de rechter geeft hem daarin gelijk.

De bemiddelaars waren van mening dat de afspraak ook anders kon worden opgevat, zodat ze ook bij het verstrijken van de deadline recht hebben op eerdergenoemd bedrag. De rechter veegde dit verhaal evenwel van tafel.

Van der Kallen had De Bruijn en Li nog wel een schikkingsvoorstel van 200.000 euro gedaan, maar daarmee gingen de bemiddelaars niet akkoord. De Bruijn laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat hij geen begrip heeft voor de uitspraak van de rechter, maar ziet voldoende aanknopingspunten om een bodemprocedure te starten of in hoger beroep te gaan. "Daar moeten we goed over nadenken, maar die kans is zeer groot", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen