Cocu: "We moeten ons zo min mogelijk laten afleiden"

9 april 2015, 14:57

PSV kan dit weekend voor de eerste keer sinds 2008 kampioen van Nederland worden. Indien de Eindhovenaren vrijdag thuis winnen van PEC Zwolle en Ajax een dag later verliest bij Heracles Almelo, dan kan de champagne in het Philips Stadion ontkurkt worden. Coach Phillip Cocu is er nog niet mee bezig, al weet hij dat het duel met de bekerfinalist wel wat extra druk met zich meebrengt.

"We moeten ons zo min mogelijk laten afleiden, want dat kan invloed hebben op de prestatie", zegt Cocu op de officiële website van PSV. "Je ontkomt er echter niet aan, maar het is belangrijk om je ervan af te sluiten. Scherp beginnen tegen PEC Zwolle, dat is het gene wat telt. Daar stoppen we met z'n allen de energie in. We hebben nu nog helemaal niets, we kunnen pas genieten als we één of twee keer winnen en het kampioenschap daadwerkelijk binnen is. Maar als we deze winnen, komt de titel heel dichtbij."

Winnen van Zwolle wordt volgens Cocu echter niet makkelijk. "Het kampioenschap is binnen handbereik en daarom komt er wat extra druk kijken bij de wedstrijd. Daarnaast is Zwolle ook een sterke tegenstander. Ze hebben 120 minuten in de benen zitten van die halve finale, maar hebben wel de finale bereikt. Dat geeft een positieve impuls. Het is een degelijk team, met veel creatieve spelers. We zijn gewaarschuwd, we hebben in Zwolle niet voor niets verloren."

Cocu mist alleen Santiago Arias en Florian Jozefzoon voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen