Nog meer tegenslag voor Twente: XXImo stopt als hoofdsponsor

9 april 2015, 16:01   Bijgewerkt: 9 april 2015, 19:27

De laatste episode van de soap rond FC Twente lijkt voorlopig nog niet in zicht. XXImo meldt donderdag via de officiële kanalen dat het zich aan het einde van dit seizoen, na twee jaar, terugtrekt als hoofdsponsor van de noodlijdende club uit Enschede. De firma heeft besloten de optie in het sponsorcontract om de samenwerking te verlengen niet te lichten 'omdat er sprake is geweest van misleiding' door de leiding van FC Twente.

"Wij zijn met enthousiasme gestart met dit sponsorschap van de ambitieuze voorbeeldclub FC Twente, met een prachtig stadion, geweldige supporters, een stabiel management en een gezonde huishouding", reageert Patrick Bunnik, CEO van XXImo. "In de eerste periode zagen we onze naamsbekendheid ook flink groeien."

"In de loop van ons sponsorschap is echter gebleken dat de situatie niet was zoals deze ons is voorgespiegeld. Wij moesten dat uit de krant lezen. Wij zijn dan ook teleurgesteld in de clubleiding die een verkeerde weergave van de financiële situatie en de snelheid van herstel heeft gegeven", vervolgt Bunnik. "Ons merk staat voor honderd procent betrouwbaarheid en transparantie als betaalsysteem en is op geen enkele manier meer te verenigen met de huidige situatie. We zien daarom af van verdere samenwerking."

FC Twente kampt met grote financiële problemen en kreeg naar aanleiding daarvan al drie strafpunten opgelegd. In de Grolsch Veste houdt men zelfs rekening met nog een puntenstraf. Joop Munsterman, inmiddels vertrokken als voorzitter, wordt door de overige commissarissen aangewezen als verantwoordelijke voor het risicovolle financiële beleid van de afgelopen jaren. Zij lieten eerder op de dag al weten zich 'zwaar besodemieterd' te voelen door de voormalige topman van Wegener.

Daarnaast kwam eerder op de dag aan het licht dat het contract van hoofdcoach Alfred Schreuder mogelijk niet rechtsgeldig is. De oefenmeester ligt nog tot de zomer van 2019 vast in Enschede, maar naar nu blijkt was het slechts een mondelinge overeenkomst tussen Schreuder en Munsterman. Wettelijk gezien is dat weliswaar bindend, maar de Raad van Commissarissen wist van niets en een dergelijke beslissing had niet zonder hun medeweten genomen mogen worden. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Schreuder, weersprak het verhaal enkele uren later al weer: "De afspraken tussen ons en de club zijn waterdicht", [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/274606/zaakwaarnemer-schreuder-is-en-blijft-trainer-van-fc-twente/,_blank,zei] hij tegen TC Tubantia.

"Onze keus heeft nadrukkelijk niets te maken met de tegenvallende sportieve prestaties van FC Twente", besluit XXImo. FC Twente staat anoniem in de middenmoot van de Eredivisie en lijkt Europees voetbal al te kunnen vergeten. Daarnaast werd het eerder deze week in de halve finale van de KNVB Beker, na strafschoppen, uitgeschakeld door PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen