Historische strafschop kost Oranje-talenten EK-ticket

Ger
9 april 2015, 23:00

De Nederlandse ploeg voor vrouwen onder 19 jaar heeft definitief een streep moeten zetten door het EK van komende zomer. De titelverdediger had nog een kleine kans om het toernooi te bereiken, maar Engeland werkte niet mee door tegen Noorwegen een historische penalty te benutten.

De Engelse ploeg moest de laatste seconden tegen de Scandinaviërs overspelen vanwege een arbitrale fout. Leah Williamson dacht haar ploeg afgelopen zaterdag vanaf de stip aan de 2-2 te helpen, maar scheidsrechter Marija Kurtes keurde de treffer af. Een Engelse speelster was te vroeg ingelopen, waarop de Duitse leidsvrouw besloot een vrije trap te geven aan Noorwegen dat uiteindelijk met 2-1 won. Volgens de regels had Kurtes de strafschop echter moeten laten overnemen. Na protest van de Engelse voetbalbond werden de laatse achttien seconden van de wedstrijd overgespeeld - en wederom werd de pingel benut.

Door het gelijkspel gaat Engeland ten koste van Nederland naar de Europese eindronde. Oranje was afhankelijk geworden van de concurrent door een 1-0 nederlaag tegen Denemarken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen