Cruijff moet gemoederen tot bedaren brengen bij Ajax

10 april 2015, 08:25

Bij Ajax is het momenteel onrustig achter de schermen, aangezien er een spreiding tussen twee kampen is ontstaan in het technisch hart van de club. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (zaterdag) is staan opleiders Wim Jonk en Ruben Jongkind recht tegenover de technische leiding, in het bijzonder Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Johan Cruijff is de aangewezen man om de rust te laten wederkeren, meldt het Algemeen Dagblad.

Jonk schuift volgens de ochtendkrant al niet meer aan bij de reguliere vergaderingen van het technisch hart, waarbij ook Overmars en Bergkamp aan tafel zitten. Keje Molenaar stelt dat Cruijff naar de ArenA komt om orde te scheppen in de chaos. "Johan zal niet te lang wachten, want ook zijn goede naam staat op het spel", aldus Molenaar, een vertrouwenspersoon van de legendarische nummer 14.

De gemoederen zijn flink opgelopen, zegt Molenaar. "Natuurlijk hebben mij ook signalen bereikt dat er over en weer irritaties zijn ontstaan. Als succes uitblijft komen die aan het oppervlak. Dat is niet erg, want de mannetjes kunnen verschillen van inzicht hebben. Het betekent wel dat er iets moet gebeuren. De raad van commissarissen zal ook een en ander gaan doen, maar er moet iemand met een hogere status aan te pas komen en dat is Johan. Hij moet alles en iedereen bijeen roepen om de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. Johan gaat het oplossen."

Sjaak Swart, goed bevriend met Cruijff, is het roerend met Molenaar eens. "Het is des Ajax: als het niet goed gaat, gebeurt er altijd iets. Ruzie is er overal, maar nu wordt het wel tijd dat Johan een weekje langs komt op De Toekomst om de boel te lijmen. Het gaat hier om grote mensen, die heus wel weer door één deur kunnen straks."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen